Hart voor Echt-Susteren

Search

Het afgelopen jaar is het aantal burgerhulpverleners, die kunnen worden opgeroepen bij een reanimatie, afgenomen met ruim 30%.  Dit laat het NOS weten, aan de hand van de cijfers van HartslagNu.

Dit is een schrijnend gegeven… dit gegeven kan ervoor zorgen dat iemand die getroffen wordt door een circulatiestilstand langer moet wachten totdat hij/zij geholpen wordt. En zoals we weten… zijn de eerste 6 minuten cruciaal voor het slachtoffer.

Een reden voor de krimp van het aantal burgerhulpverleners is het tekort aan aanbod van reanimatie herhalingslessen in de afgelopen tijd…. nog steeds zijn alle opleiders bezig met de ‘Corona-achterstand’ weg te werken… ook wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk mensen een nieuwe cursus of een herhalingsles aan te kunnen bieden!

houd vooral ook onze Facebook pagina in de gaten voor actuele lesdata.